سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 تعداد کل بازدید : 76600

  بازدید امروز : 5

  بازدید دیروز : 1

اگر تنها ترین تنها شوم باز خدا هست

 
ایمان و دانش، برادران همزادند و دو رفیق اند که از هم جدا نمی شوند . [امام علی علیه السلام]
 
نویسنده: ساقی ::: دوشنبه 86/2/17::: ساعت 10:6 صبح

آکنه چگونه ایجاد میگردد؟
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

   پوست طبیعی دارای منافذ ریزی می بـاشـد که
مـنـافذ ریشه مو-غده چربی و یا فولیکول نامیده
میـگـردد. ایـنها همان منافذی میباشند که موها
از آنـها خـارج میـگردند. در انتهای این منافذ غدد
چـربـی قـرار دارنـد کـه بـا تـرشـح مـواد روغنی و
چرب
(SEBUM)
 موجب نرم شدن، لطیف گشتن
و مـرطوب شدن پوست شما میگردند.سلولهای
سـطـحی پـوسـت نیز همانطور که میدانید بطور
مرتب درحال ریزش وجایگزینی توسط سلولهای
جـدیـد مـیـباشند. در روی پوست انسان باکتری
بــــی هـــــوازی و بـــــــی خــــطــــری بــــنـــــام
PROPIONIBACTERUM ACNES بـطــور طــبیعی
زنـدگی مـیکــند. حال ببینیم چگونه شرایط  فوق
از حالت طبیعی خارج گشته و آکنه ایجاد میگردد. 
 در ایجاد آکنه 3عامل سلولهای مرده پوست، غدد چربی و باکتریهای سطح پوست نقش کلیدی خواهند داشت                                                                  
1- افزایش ترشح غدد چربی: در دوران بلوغ ترشح هورمون تستوسترون(TESTOSTRONE) یا همان هورمون مردانه افزایش می یابد. تستوسترون هم در بدن مردان و هم در بدن زنان موجود میباشد اما میزان آن در بدن مردان 4 برابر زنان میباشد. هنگامی که ترشح تستوسترون افزایش می یابد، تستوسترون توسط پوست بهدی هیدروتستوسترون مبدل گشته و سبب تحریک غدد چربی میگردند. بنابراین حجم و میزان ترشح غدد چربی افزایش می یابد.

2- عدم ریزش طبیعی سلولهای مرده سطح پوست: برخی اوقات ریزش سلولهای مرده پوست از حال طبیعی خارج میگردد. ریزش نامناسب سبب میگردد که سلولهای مرده پوست به یکدیگر چسبیده و بروی هم انباشته گردند.

3- افزایش سرعت تکثیر سلولهای پوست: برخی اوقات سرعت تکثیر سلولهای پوست از حالت طبیعی خارج گشته و با سرعت بیشتری تکثیر می یابند (5 برابر حالت طبیعی). همین امر سبب میگردد تا سلولهای پوستی بموقع ریزش نیابند.

4-هنگامی که سلولهای مرده پوست بموقع نمیریزند و یا سرعت تکثیرشان افزایش می یابد، سبب انسداد روزنه های فولیکول میگردند. بنابراین ترشحات مترشحه از غدد چربی نمیتوانند مانند قبل بسهولت از کانال فولیکول جریان یافته و به سطح پوست بریزند. از طرفی هنگامی که ترشحات غدد چربی از میزان طبیعی خود افزایش می یابد دو عامل فوق دست بدست هم داده و سبب احتباس و تجمع مواد چرب(SEBUM) در پشت محل انسداد میگردند. تجمع ترشحات  چربی به همراه سلولهای مرده پوست به زیر روزنه های مسدود یک محیط ایده آل برای رشد و تکثیر باکتریهای بی هوازی پوست فراهم می آورند. بنابراین جوش های موسوم به آکنه تجمع باکتریها، سلولهای مرده پوست و چربی میباشند. هرگاه محتویات جمع شده در این کانالهای مسدود به داخل پوست اطراف نفوذ کند یک واکنش التهابی روی میدهد. تجزیه سبوم به اسیدهای چرب و ترشح آنزیم توسط باکتریها نیزمسبب التهاب میباشند. التهاب جوشها به علت هجوم گلبولهای سفید به سمت جوشها میباشد که برای از میان بردن عامل متجاوز و از میان بردن آنها صورت میپذیرد.

نکته: همانطور که هورمون تستوسترون ایجاد آکنه میکند، استروژن یا همان هورمون زنانه در خشک کردن و کاهش ترشحات غدد چربی موثر بوده و میتواند سبب درمان آکنه گردد.

در کدام نواحی بدن بیشتر آکنه دیده میگردد؟
هر کجا که مو وجود داشته باشد جوش هم ممکن است ایجاد گردد. اما در برخی نواحی بدن که غدد چربی تراکم بیشتری داشته و میزان ترشح چربی بیشتر میباشد آکنه نیز بیشتر مشاهده میگردد این نواحی شامل: صورت، قفسه سینه، پشت، شانه ها و بخش فوقانی بازوها میباشند.

نکته: یکی دیگر از عواملی که میتواند در ایجاد آکنه موثر باشد خود مو میباشد. موهای ضخیم و بزرگ مجرای عبور چربی را باز نگاه میدارند اما موهای ریز و ضعیف فاقد چنین خاصیتی میباشند.


 

لیست کل یادداشت های این وبلاگ

 
 
 
 

موضوعات وبلاگ

 

لینک دوستان

 

لوگوی دوستان

 

درباره خودم


اگر تنها ترین تنها شوم باز خدا هست

ساقی
دانشجوی رشته ی علوم تربیتی هستم ؛ (شاخه ای از روانشناسی .) ما در این وبلاگ یافته های روانشناسی و پزشکی که کاربرد زیادی دارند ؛ به شما ارائه میکنیم .
 

حضور و غیاب

 

بایگانی

 

اشتراک